web statistic
Random toughts and events: 1.6.08.
test test

недеља, 29. јун 2008.

Inauguracija novog Premijera Srbije u “Reci”

Evo, umalo da mi zbog godisnjeg i net apstinencije promakne ovaj biser:

gradjanin_djordje.mojblog
b92 blog

U jučerašnjem danu, iako veoma ispunjenom obavezama, dodatno sam bio opeterećen pitanjem, koje mi je kao onaj motociklista u Amarkordu s'vremena na vreme uletalo u fokus: koga će Predsednik odrediti za novog Premijera Srbije?

Dok je trajalo Borisovo predomišljanje između Pajtića, podržanog od većine iz predsedništva i Cvetkovića, podržanog od strane vernih predsednikovih savetnika, ja sam čakao ishod odluke sa pitanjem: da li je B.T. autokrata ili demokrata?

svi predsednikovi ljudi
svi predsednikovi ljudi

Odgovor sam dobio sinoc i to u restoranu Reka.

Odmah iza mene, u restoran je ulazio Bajaga. Ja sam tražio porfesore na proslavi 60 godina Stomatološkog fakulteta, a on, primetih tad, Dinkića koji mu maše. Pored Mlađana, sedeo je iscrpljeni Boris Tadić, a pored njega zamišljeni Mirko Cvetković... znači on. Znao sam!

Deda mraz! Odmah sam mu se setio nadimka, koji pročitah u novinama pre neki dan dok su pripremali teren za njega. Još je obukao crvenu majicu, a sedu kosu i bradu fura na raščupano.

Za njima još za stolom su sedeli Srđan Šaper i Kiki iz Pilota, ne znam da li u svojstvu irvasa ili kao najbolja deca koja će prva dobiti poklone. Pretpostavljam da je Šaper ipak onaj irvas-predvodnik (u stadu ovaca, predvodnik se naziva mrkalj), koji navodi karavan i koji je najzaslužniji što je seda dobričina deci mila, posetila i naše krajeve... i to van sezone, a bogami će malo i da se zadrži

frontman Monetarnog udara
frontman Monetarnog udara

Veče je teklo veselim tokom. Dok su za našim stolom svi bili počastvovani ovim prisustvom a pogotovo ugledni viziting profesori iz sveta, trudeći se da sakriju iznenađenje neobičnosti situacije, jer nemaju često prilike da večeraju u istoj prostoriji kao i predsednici država (gde oni žive?!), muzika je bivala sve glasnija, a atmosfera sve prisnija. Na poziv muzike, Bajaga je odsvirao – hajde Bože budi drug pa okreni jedan krug, na oduševljenje publike, a intoduction za strance je bilo: You know, this is a famous rock star in Serbia.

kiki i saper
kiki i saper

Zatim je Bajaga prozvao Kikija: Another Serbian rock star. Kiki je insistirao da mu se pridruži i Šaper, Another rock star and now owner of biggest advertising agency and presidents adviser for probably all kind of questions. Mlađo, mlađo odvikivalo je Rekom, kada ga je Šaper najavio. Ovaj se nije mnogo dvoumio i hitro je zaskočio gitaru. Well this is ex head of National Bank of Serbia, ex and future minister of economics and songwriter. Čak i meni zvuči neverovatno. We saved the best for last. Eto ga i Tadić, kao frontman i najveća zvezda izlazi poslednji i u duetu sa Mlađom peva: Zamisli život u ritmu muzike za ples. Neverica. Svi su u ekstazi, stranci pogotovo.


the president

This is president singing. Istorijsko veče, nema šta. Pošto smo mi prečesto svedoci istorije, mora da je njima ovo one-in-the-life-time experience. Za našim stolom na pola metra od raspevanog B.T. je đuskao (za njega je čudno i da aplaudira) čuveni profa svetskog ugleda, ciriška verzija springfildskog Mr. Berns-a, jedan od najizdavanijih i citiranijih autora u oblasti implantologije, surova švajcarksa mašina bez ekspresije emocija.

sevdah
sevdah

Ne mogu vam dočarati njegov izraz lica, kada je, sada već totalno raskvašeni, predsednik oteo salvetu iz tanjira ovog profesora i obrisao svoju znojavu glavu i vrat. Totalna neverica. Ustvari, totalna je neverica bila kada je naš lepi predsednik, da se ne bi provlačio kroz gužvu, čučnuo ispod stola i presvukao košulju. He is changing his shirt, he is changing his shirt – vikao je Mr. Berns. Ako ne pre, onda mu je sada definitivno postalo žao što nije rođen u ovoj veseloj zemlji. Čak je i prišao predsedniku sa rečima great country, great country! Ultimativan cilj srpskog domaćina stranom gostu je ispunjen.Ne znam da li treba da nagoveštavam da je Deda Mraz ceo koncert predsedničkog benda, sa simpatičnim smeškom, posmatrao iz svoje stolice. Pa dobro, tek je seo u nju. Nije je još ni zagrejao, a možda bi mu čak neko i seo na mesto.

Veče se polako bližilo kraju, mada i dalje veoma veselo. Bend je nastavio sa svirkom, a meni je veoma simpatično bilo kada su Boris i Mlađa đuskali uz “Mala grupa pedera, dugo nam je vala smetala”, dok je dirljivo bilo uz pesmu EKV-a “Ovo je zemlja za nas...”

na svojoj stolici
na svojoj stolici

четвртак, 19. јун 2008.

Visual CD is pretty incredible catalogue software


Visual CD - Freewarereviewed by zridling at DonationCoder on 20 Oct 2005

Review by zridling
Make sure you check out BooZet's freeware Visual CD for listing files, folders, folder tree structure, file details and lots more. It has more than I ever would have imagined, including a File Splitter and a Duplicate File Finder that works well! It will export to an htm or text file, and you can even include thumbnails within the htm file of image files. Highly customizable throughout, you get a surprise when you open the Help menu > Registration option.
Its author, Budy Setiawan Kusumah, has three other programs listed on the BooZet's Free Software site. He just released Double Driver, which backs up every single driver on your system to separate folders. Really nice indeed. He loves feedback and even has a forum on the site for user responses to his software.
Read the full review and join in an extended discussion of this program at the Donation Coder forums.

Note from Clif
Excellent review. I should mention here that a couple of people have had problems running this program on their PC's. No serious problems were reported as a result.

Screenshot



click to expand

Quote
Visual CD is a disk cataloging tool to index CD/DVDs, floppy disks, hard disks, and even folders. You can then explore the disk catalogs, search files and folders, create MP3 playlist file without having the physical disks in the drive. Upon insertion of the corresponding disk, you can open files, split files into smaller pieces, extract ZIP, RAR, and CAB archive, and more.

понедељак, 16. јун 2008.

Oli nekad i sad

Evo sta je Time magazine u oktobru 2000. napisao za Olvera Ivanovica:

Oliver Ivanovic, the next big Serb
By ANDREW PURVIS

Who is the canniest Serb politician of them all? Not Vojislav Kostunica, the new Yugoslav President, who is known for his plain-speaking ways. Not even his hardnosed campaign manager, Zoran Djindjic. The most likely candidate after deposed President Slobodan Milosevic is a 47-year-old former karate instructor called Oliver Ivanovic.
link

Evo sta je danas pricao u "Kaziprstu". Napred Olivere!

четвртак, 5. јун 2008.